Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

BONNE ANNÉE SCOLAIRE!!!

Αγαπητές συναδέλφισες και αγαπητοί συνάδελφοι,
Στην αρχή της καινούργιας χρονιάς που ελπίζω να σας βρίσκει ξεκούραστους, ανανεωμένους και πιο… σοφούς, σας στέλνω το χαιρετισμό μου με τις πιο θερμές ευχές για υγεία, δύναμη και δημιουργική διάθεση.
Καλωσορίζω τους καθηγητές που τοποθετήθηκαν στις περιοχές ευθύνης μου και εύχομαι στους νεοδιόριστους «Καλή Σταδιοδρομία» χωρίς προβλήματα και με …πολλούς μαθητές!
Ως προς το ωράριό σας, υπενθυμίζω ότι μπορείτε να επιδιώξετε τη συμπλήρωσή του, διδάσκοντας σε Δημοτικά της περιοχής (κατόπιν αιτήσεώς σας προς τη Δ.Ε.) ή με μάθημα 2ης ανάθεσης.
Σας ενημερώνω με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας ότι στην Α΄τάξη θα διδαχτεί το βιβλίο του Οργανισμού (L’Action.fr-gr) που, όπως πληροφορούμαι, έχει έλθει ήδη στα Σχολεία.
Παρουσίαση της μεθόδου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δ/νσης Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης (Κολοκοτρώνη 22 Σταυρούπολη, 2ος όροφος, τηλ. 640262) από τις 11.00πμ έως τις 13.00 μμ.
Στην Β΄τάξη συνεχίζουμε με το βιβλίο της προηγούμενης χρονιάς και στην συνέχεια με το επόμενο της διδακτικής σειράς που έχουμε επιλέξει από τον κατάλογο των εγκεκριμένων.
Στην Γ΄τάξη μόλις ολοκληρωθεί το βιβλίο της προηγούμενης χρονιάς, συνεχίζουμε με το βιβλίο του Οργανισμού για την Γ΄τάξη (το οποίο ελπίζω ότι θα έλθει εγκαίρως).
Ο ρυθμός διδασκαλίας θα πρέπει να ακολουθεί τις γνώσεις και τα ενδιαφέροντα του μαθητή (μαθητοκεντρισμός) και ο καθηγητής ως εμψυχωτής σε μια συνεργατική και βιωματική μάθηση καταδεικνύει τη χρησιμότητα της Γαλλικής Γλώσσας στον κοινωνικό χώρο σε διάφορους τομείς (όχι μόνο με σχολικές ασκήσεις αλλά με δραστηριότητες με επικοινωνιακό άλλοθι).
Όμως, οι αρχές της επικοινωνιακής προσέγγισης την οποία υλοποιούμε, θα πρέπει να καθοδηγούν τη συμπεριφορά μας όχι μόνο μέσα στην τάξη αλλά και στις σχέσεις μας με τους Διευθυντές, τους συναδέλφους και τους γονείς των μαθητών. Η κατανόηση και σεβασμός προς τις απόψεις και επιθυμίες των άλλων, η ευγένεια, η προθυμία και η συνεχής αυτοαξιολόγηση είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι για τη δημιουργία μιας υγιούς και ισότιμης συνεργασίας.
Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: