Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Οδηγίες προς...ενδιαφερομένους!

Mes chères/chers collègues,
Για την καινούρια χρονιά θα ήθελα να στείλω τις πιο θερμές μου ευχές για υγεία και αισιοδοξία σε σας, τις οικογένειές σας και στους μαθητές σας, οι οποίοι ελπίζω να είναι... πολυπληθείς. Καλωσορίζω τους συναδέλφους που τοποθετήθηκαν στις περιοχές ευθύνης μου με την ευχή να προσαρμοστούν εύκολα στο νέο περιβάλλον και να συνεργαστούν με καλή διάθεση με τους νέους Διευθυντές και συναδέλφους τους.
Σας υπενθυμίζω ότι α) συμπληρώνετε ωράριο με το μάθημα ειδικότητάς σας σε παράλληλη διδασκαλία κατά τμήμα, β)επιδιώκετε να διδάξετε σε τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας (με στόχο πχ την απόκτηση μιας πιστοποίησης) ή γ) διδάσκετε Ιστορία ως δεύτερη ανάθεση. Φυσικά, μπορείτε να αναλάβετε την υλοποίηση ενός ή δύο προγραμμάτων (ευρωπαϊκών, περιβαλλοντικών, πολιτισμικών κ.α)
Σχετικά με το διδακτικό βιβλίο σας ενημερώνω ότι στην Α΄ Γυμνασίου θα διδαχτεί το βιβλίο ACTION Fr 1.
Στη Β΄ τάξη θα συνεχίσετε με το ίδιο βιβλίο και όταν αυτό τελειώσει, θα συνεχίσετε με ένα βιβλίο το οποίο θα επιλέξετε από την κατάσταση των εγκεκριμένων (το δεύτερο της σειράς) και το οποίο θα φροντίσετε να προμηθευτείτε από τώρα με τη γνωστή διαδικασία προμήθειας ξενόγλωσσων βιβλίων από εκδοτικούς οίκους.
Στην Γ΄ τάξη , μετά την ολοκλήρωση του βιβλίου που είχατε από πέρυσι, θα διδάξετε το Action fr 3. Τονίζεται ιδιαίτερα η εισαγωγή ενός βιβλίου από τα εγκεκριμένα στη Δευτέρα τάξη προκειμένου να καλυφθούν κάποιες γνώσεις οι οποίες προϋποτίθενται από το Action fr 3.
Στο Λύκειο, μπορείτε να συνεχίσετε με το παραπάνω βιβλίο και στη συνέχεια να επιλέξετε ένα από τα προτεινόμενα εγκεκριμένα για το Λύκειο. Σε κάθε περίπτωση, είναι αυτονόητο ότι λαμβάνουμε υπόψη το επίπεδο γνώσεων των μαθητών μας και οι απαιτήσεις μας διαφοροποιούνται ανάλογα με το αν πρόκειται για μάθημα Γενικής Παιδείας ή μάθημα Επιλογής.
Για οποιαδήποτε πληροφορία, απορία ή προβληματισμό μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.
Στις 24 Σεπτεμβρίου,στην ΕΔΟΘ, στις 3μμ θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον προγραμματισμό και τη διδασκαλία των Γαλλικών Στη συνέχεια, θα παρουσιαστούν οι εργασίες που υλοποιήθηκαν την περασμένη σχολική χρονιά στο πλαίσιο του διαγωνισμού της Γαλλοφωνίας.
Στις 9 Οκτωβρίου, στο Κεντρο Ιστορίας (Μέγαρο Μπίλη) θα παραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα "Η συμβολή της γαλλικής γλώσσας και κουλτούρας στην προσέγγιση άλλων γνωστικών αντικειμένων" Η ημερίδα αυτή θα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και πολύ περισσότερο στους καθηγητές Γαλλικής. Ελπίζω να είστε όλοι εκεί.
Εξάλλου, σύντομα θα ξεκινήσουν και οι γνωστές συναντήσεις μας (mercredis à la française) που με τόση αγάπη στηρίξατε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: