Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Πανελλήνιος Διαγωνισμός για μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων Γενικών και Επαγγελματικών ΛυκείωνO Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου στο πλαίσιο της διδασκαλίας του μαθήματος της Γαλλικής γλώσσας διοργανώνει Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό με θέμα: La Gréce vous invite!”
Χρησιμοποιώντας τη Γαλλική γλώσσα οι μαθητές καλούνται να προβάλουν ένα προϊόν, μια εκδήλωση, τις φυσικές ομορφιές ή τους αρχαιολογικούς χώρους του τόπους τους.
Η συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό είναι προαιρετική και η σύνθεση των έργων θα γίνει εκτός των ωρών λειτουργίας του σχολείου.
ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
·           Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές που φοιτούν σε Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά & Επαγγελματικά Λύκεια της Ελλάδας και διδάσκονται τη Γαλλική γλώσσα.
·           Ο κάθε μαθητής μπορεί να συμμετάσχει με μια (1) ατομική εργασία, σε μια (1) από τις εξής κατηγορίες:
Ø  αφίσα με λεζάντα ή σύντομο κείμενο στη Γαλλική γλώσσα
Ø  σλόγκαν
Ø  φωτογραφία με λεζάντα ή σύντομο κείμενο στη Γαλλική γλώσσα
Ø  μικρό ποίημα με τίτλο.
·           Τα έργα των μαθητών πρέπει να έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα, να αναδεικνύουν το θέμα και να απευθύνονται σε γαλλόφωνο κοινό.
·           Τα έργα πρέπει να αποτελούν δημιούργημα του ίδιου του υποψηφίου, διαφορετικά η συμμετοχή θα ακυρώνεται.
·           Το κάθε έργο πρέπει να είναι πρωτότυπο, εντυπωσιακό και περιεκτικό με ορθή χρήση της Γαλλικής Γλώσσας.
·           Θα αξιολογηθούν η πρωτοτυπία της σύλληψης, η ποικιλία των λεκτικών μέσων, η σωστή χρήση της γλώσσας και η λειτουργικότητα του κειμένου (πόσο αποτελεσματικό κρίνεται για να ενημερώσει ή και να προσελκύσει γαλλόφωνο κοινό).
·           Ο κάθε υποψήφιος πρέπει να αποστείλει το έργο του σε πρωτότυπη μορφή, (μεγέθους Α4), μαζί με την επισυναπτόμενη Αίτηση συμμετοχής, συμπληρωμένη με όλα τα στοιχεία του με ΑΠΛΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ μέσω των ΕΛΤΑ στη διεύθυνση:
Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας
Πτυχιούχων Πανεπιστημίου
Λεωφ. Στρατού 2Α
546 40 Θεσσαλονίκη
μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου 2014 (σφραγίδα ΕΛΤΑ), με την ένδειξη: Για τον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό “La Gréce vous invite!”.
ΒΡΑΒΕΥΣΗ
Θα απονεμηθούν Βραβεία και Έπαινοι.
Ø  Για την Πρωτοβάθμια Εκπ/ση
1ο Βραβείο: ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
Ø  Για την Δευτεροβάθμια Εκπ/ση
1ο Βραβείο: ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
Εκδοτικοί Οίκοι Γαλλικών βιβλίων της Ελλάδας και του εξωτερικού θα προσφέρουν Βιβλία και Λεξικά και θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής σε όλους τους μαθητές.
·           Τα έργα δεν επιστρέφονται στους μαθητές. Ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου διατηρεί το δικαίωμα χρήσης των έργων που θα κατατεθούν (έκθεση σε χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης) και μετά το πέρας του διαγωνισμού.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2310 - 844.911.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: